Nu am Teren dar Vreau Casa! Informatii despre Utilitati


Unii dintre clientii nostri, dispun de bugete intre 25.000 Euro si 40.000 Euro, pentru constructie, dar nu au teren si ne solicita informatii sau ajutorul pentru procurarea unui teren ieftin si bine pozitionat.

Se pot achizitiona loturi de teren de 350-500 mp, cu preturi intre 6.000 Euro si 15.000 Euro in urmatoarele zone:

Le recomandam clientilor care doresc sa achizitioneze un teren pentru constructie, sa caute terenuri care au macar electricitatea langa teren sau la mica distanta, astfel incat sa se poata bransa usor si sa se poata incepe constructia.

Fara electricitate se poate incepe constructia, folosind un generator, dar costurile constructiei vor creste, iar in anumite momente vor fi dificil de realizat anumite operatiuni sau lucrari: betoniera, flex, roto-percutor, bormasina, pompa, hidrofor, etc functioneaza cu electricitate.

Acei clienti care achizitioneaza terenuri fara utilitati sau care au utilitatile la 200-300 metri distanta, trebuie sa stie care sunt costurile aproximative pentru aducerea utilitatilor la teren, mai ales ca lucrarile de bransare se fac doar de catre firme specializate, agreate de catre furnizorii de utilitati, iar preturile practicate nu sunt deloc mici.

In prealabil se va face un studiu de solutie pentru a identifica cel mai apropiat transformator electric la care se poate face conectarea sau cea mai apropiata conducta de gaz in care ne putem “intepa” si se va face un deviz de lucrari si materiale.

Un alt punct important este traseul pe care se vor aduce aceste utilitati la teren, pe drumuri publice, pe drumuri de servitute, pe terenuri si proprietati private, etc, si trebuie cerute acorduri notariale de la proprietarii respectivi, pentru a face lucrari pe proprietati, terenuri sau drumuri de servitute.

Electricitate

Pentru a aduce la teren electricitatea de la 300-400 metri, costurile vor fi de aproximativ 20.000 Lei – 30.000 Lei, in conditiile in care transformatorul din zona respectiva, are capacitate de conectare a inca unui consumator. Trebuie verificat in prealabil la furnizorul de utilitati, daca locatia in care se afla terenul poate fi conectata.

Gaz

In cazul gazului natural, trebuie mai intai verificat unde se afla cea mai apropiata conducta la care ne putem bransa, apoi va trebui sa vedem pe ce traseu se poate aduce aceasta la terenul nostru si trebuie obtinute acordurile notariale ale proprietarilor de pe acest traseu.

Daca nu exista gaz la teren sau daca aducerea acestuia la teren este prea costisitoare pentru bugetul Dvs. exista alternative pentru incalzire, centrale pe lemn sau peleti, sau plasme termice, iar pentru gatit puteti folosi plite electrice sau butelii cu gaz lichefiat.

Canalizare

Daca aceasta utilitate nu exista la teren, rezolvarea este foarte simpla: mini-statie de epurare. Avantajele unei astfel de solutii tehnice sunt legate de faptul ca trebuie vidanjata mai rar (aproximativ la 6 luni), decat in cazul unei fose septice.

Alimentarea cu apa

Se poate face dintr-un put forat, cu ajutorul unui sistem de pompare sau se poate face de la reteaua publica, daca este disponibila.

 

Aceste costuri trebuie puse in balanta atunci cand alegem un teren, pentru ca poate fi mai avantajos sa alegem un teren mai scump cu 2.000 – 3.000 Euro care are deja utilitatile decat unul care nu are utilitati.

Daca doriti sfaturi sau oferte de terenuri ieftine, va rugam sa ne contactati pentru a va pune in legatura direct cu proprietarii de terenuri ieftine pe care ii cunoastem sau cu care suntem in legatura.

Acum sunt disponibile si TERENURI IN RATE CU AVANS MIC in Bucuresti si Ilfov!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: